Lycurgus strijdend ten onder in sfeervol Plaza

Nova Tech Lycurgus is uitgeschakeld in Europa na de 3-0 nederlaag in de return van de zestiende finale in de CEV-Cup tegen SC Prometey Dnipro. De setstanden tegen de formatie uit de Oekraïne waren 22-25, 23-25, 24-26. Lycurgus gaf alles, maar kwam net tekort.

Lycurgus eerder dit seizoen in een vol Martiniplaza

In een geweldige ambiance voor 2.250 fans in Martiniplaza begon Lycurgus prima aan de wedstrijd in de wetenschap dat met 3-0 of 3-1 gewonnen moest worden om een beslissende golden set af te dwingen. Met Cal Fisher, Kyle McCauley, Cole Gillis, Niels de Vries, Robin Boekhoudt, Jeffrey Klok en Cole Bogner in de basis.

Daar waar Lycurgus vorige week kansloos verloor was het in de return heel anders. Met passie en veel energie trok de ploeg van coach Arjan Taaij ten strijde. Daardoor ontstond een spannend duel, waarbij de Groningers op de beslissende momenten net tekort kwamen. Het ervaren Prometey serveerde enorm goed, waardoor Lycurgus voortdurend onder druk stond.

En daar vaak goed mee om ging. In de slotfases van iedere set gooiden de gasten er nog een schepje bovenop. Die extra versnelling had Lycurgus niet. Bij een 2-0 achterstand in sets was Europese uitschakeling een feit. In de derde set ging Lycurgus voor setwinst om het publiek nog meer te bieden. Dat lukte bijna. Een 22-19 voorsprong was niet voldoende om de set te winnen. Met een klaterend applaus nam Lycurgus afscheid.

Gestreden, maar net niet goed genoeg. Wel duidelijk revanche genomen voor het mindere optreden vorige week in de heenwedstrijd. Komende zondagmiddag wacht de volgende uitdaging. Dan is Active Living Orion vanaf 16.00 uur de tegenstander in Martiniplaza. Het duel tussen de koploper en de nummer drie.