Lycurgus slaat eerste slag in kwartfinale play-offs

Nova Tech Lycurgus is de kwartfinale van de play-offs begonnen met een 3-1 zege op Simplex SSS. De setstanden in Martiniplaza waren 26-24, 20-25, 25-23 en 25-20. Duel twee in de best-of-three serie is zaterdagavond in Barneveld.

Leestijd: 2 minuten

Lycurgus eerder dit seizoen in een vol Martiniplaza

Heel gemakkelijk ging het niet voor de ploeg van coach Arjan Taaij. Daarvoor kende de wedstrijd voor duizend toeschouwers een te weinig constant niveau. Het ging met pieken en dalen, zoals wel vaker dit seizoen, daardoor was het hard werken om uiteindelijk boven te komen drijven. Het beslissende punt van Cole Gillis werd dan ook met gejuich begroet.

De gasten uit Barneveld streden, zoals zo vaak, voor ieder punt en gaven veel energie. Dat zorgde ervoor dat zo gauw Lycurgus ook maar enigszins verslapte SSS direct aan de poort rammelde en daarmee de thuisploeg onder druk hield en soms zelfs de overhand kreeg. Vooral aan het eind van de tweede set. Toen slaagde Lycurgus er niet in om setverlies te voorkomen.

Zowel in set drie als vier stonden de Groningers meestal aan de goede kant van de score. Al moest na een 6-3 en 13-11 voorsprong in set drie een 18-16 achterstand weggepoetst worden. Dat lukte en vanaf 21-21 waren de Groningers scherp. Gillis met één van zijn negentien punten, een ace van Kay van Dijk en een pipe van Kyle McCauley bracht de stand op 24-22. Robin van Weerd werkte namens SSS één setpoint weg, maar daarna maakte Van Dijk het koeltjes af.

In set vier leek een 7-1, met het zevende punt schitterend op naam van libero Jeffrey Klok, voorsprong de beslissing al te brengen, maar niets bleek minder waar. SSS zette er een 6-1 run tegenover, maar kwam nooit langszij. Een blok van Kay van Dijk, na een schitterende rally, was goed voor 16-13. Cole Gillis noteerde 20-15. En toen Maarten Bartels met een schitterende ace 23-18 op het scorebord zette was duidelijk dat 3-1 winst in de maak was. Het was Gillis die met een naar de buitenkant geslagen pipe de eer had om het laatste punt van de wedstrijd te maken.

Zo kwam aan een wisselvallige wedstrijd een positief einde. Wedstrijd twee begint zaterdagavond om 19.30 uur in sporthal De Meerwaarde in Barneveld.