Lycurgus pakt knap een set tegen Franse topploeg

Amysoft Lycurgus heeft de heenwedstrijd in de zestiende finale van de Europese CEV-Cup met 3-1 verloren van Tours Volley Ball. De setstanden in Frankrijk waren 15-25, 25-19, 17-25 en 15-25. De return is woensdag 8 december om 20.00 uur in het Alfa-college Sportcentrum.

Lycurgus Europees naar Montenegro, Slovenië, Finland of Oostenrijk

Met coach Arjan Taaij thuis in Harkstede vanwege een coronabesmetting nam Erik Noordijk samen met gelegenheids-assistent Wytze Kooistra de honneurs waar. Via een online verbinding was woensdagochtend onder leiding van Taaij het plan van de wedstrijd doorgenomen. Wetende dat de Fransen huizenhoog favoriet waren en kanshebber zijn om de CEV-Cup te winnen.

Het hoogtepunt was de tweede set. Daarin kwamen de kwaliteiten van Lycurgus mooi samen. Met veel servedruk en belangrijke killblocks pakte Lycurgus de regie. Wellicht dat de thuisploeg na makkelijke winst in de eerste set de teugels iets liet vieren, maar het was grotendeels de kwaliteit van de Groningers die boven kwam drijven.

De focus bleef goed en toen Luuk Hofhuis serverend aan het kanon kwam en twee aces produceerde vanaf 22-18 was duidelijk dat Lycurgus de stand gelijk ging trekken. In de derde en vierde set was sprake van een ander beeld. De thuisploeg wilde het niet nog verder laten komen en leken de gashandel iets open te draaien. De servedruk stond er vol op en via snel aanvalsspel nam Tours snel een grote voorsprong.

Volgende week woensdag moet Lycurgus met 3-0 of 3-1 winnen om via een golden set een beslissing af te dwingen. Vooralsnog is dit een theoretische optie, maar ook de volleybal is nog altijd rond. De selectie en staf van Lycurgus hoopt vanavond rond de klok negen uur 's avonds terug te zijn in Groningen.