Lycurgus is uitgeschakeld in Europa na 3-0 nederlaag in Duitsland

Het is Samen Lycurgus niet gelukt om zich voor de eerste keer in de historie te plaatsen voor de kwartfinale in de Europese CEV-Cup. Na de 3-2 thuisnederlaag twee weken geleden was SVG Lüneburg in de eigen LKH-Arena met 3-0 te sterk via 25-22, 25-17 en 25-20.

Van Gent kondigt na vijf jaar vertrek aan bij Lycurgus

Met Jacob Kern, Ryan Coenen, Kyle McCauley, Niels de Vries, Luuk Hofhuis, Jeffrey Klok en Markus Held inde basis begon Samen Lycurgus aan de beslissende wedstrijd in deze achtste finale. Gesteund door een groep grotendeels met blauwe pruiken uitgedoste fans, die op de tribune zaten met ruim duizend andere toeschouwers.

In een eerste set waarin de Groningers veerkracht toonden. Lüneburg sloeg een aantal keren een gaatje, maar bijna evenzovele keren kwam Samen Lycurgus terug. 7-4 werd 8-7 en 14-10 werd 17-17. De blokkering deed prima werk en serverend werden weinig fouten gemaakt. Alleen aanvallend was het af en toe lastig en werden teveel fouten gemaakt, waardoor de set verloren ging.

In de tweede set lukt het niet om gelijke tred te houden met de Duitsers. Vanaf een 5-4 achterstand liep Lüneburg weg naar 10-5 en die marge was beslissend. Aanvallend was het voor Samen Lycurgus lastig om er goed doorheen te komen. En serverend was er net iets te weinig druk. In de laatste set ging Samen Lycurgus fris van start en nam een 6-4 voorsprong. Maar vanaf 9-9 stond de thuisploeg steeds een paar punten voor.

Kansen waren er wel, maar Lüneburg pakte het vaak net iets slimmer aan. De ploeg van coach Arjan Taaij bleef strijden en kwam op 19-19 langszij. Doordrukken lukte net niet, want vanaf dat moment kon nog maar één punt toegevoegd worden. Na vier Europese wedstrijden tegen Calcit Kamnik en SVG Lüneburg is het avontuur voorbij. Nu kan het vizier op de Supercup aanstaande zaterdag vanaf 19.00 uur in Apeldoorn tegen landskampioen Draisma Dynamo.