Lycurgus geen koploper meer na nederlaag in topduel

In een teleurstellende wedstrijd verloor Nova Tech Lycurgus zondagmiddag de topper tegen Active Living Orion met 3-1. Voor zo’n 800 toeschouwers in Martiniplaza waren de setstanden 25-18, 18-25, 20-25 en 18-25. Lycurgus zakt door het verlies naar de tweede plaats met twintig punten uit negen wedstrijden. Vijf verliespunten meer dan koploper Orion.

Lycurgus eerder dit seizoen in een vol Martiniplaza

De start van de wedstrijd was nog veelbelovend en liet voldoende overtuigende momenten van de thuisploeg zien om de set gemakkelijk winnend af te sluiten. Daarna werd het niveau langzaam minder. Serverend was het onvoldoende en dat had een slechte uitwerking op de pass en de aanval. De gasten gingen beter spelen en kregen de regie in de wedstrijd.

In de derde set leek Lycurgus over te pakken, maar vanaf een 13-10 voorsprong zakte het spel als een plumpudding in elkaar en raakte de winst met uit beeld. De laatste set bracht hetzelfde verhaal. Een snelle achterstand en vervolgens geen overtuiging en energie om het beeld nog weer te kantelen. Serverend was het te mager en aanvallend kostte het te veel moeite om de punten gemakkelijk te scoren.

Orion verdedigde prima en kon aanvallend via Koops en Kaislasalo regelmatig blijven scoren. Op 19-13 achter kwamen Sam Gortzak en Thomas Sleurink weer in het veld nadat Maarten Bartels Ramon Martinez Gion al was komen vervangen. Niets hielp meer. De overtuiging en intensiteit ontbrak. Het was een kwestie van achter de feiten aanlopen en daarmee glipte de zege en de koppositie Lycurgus uit handen.

Komende donderdagavond om 20.30 uur speelt Lycurgus opnieuw thuis. Dan komt nummer vijf Sliedrecht Sport op bezoek in Martiniplaza.