Lycurgus geeft 2-0 voorsprong in kraker uit handen en verliest met 3-2

Ondanks een 2-0 voorsprong in sets heeft Samen Lycurgus in het eigen Alfa-college Sportcentrum niet kunnen winnen van Draisma Dynamo. Samen Lycurgus verloor de kraker met 3-2 (25-19, 26-24, 17-25, 24-26 en 12-15) en liet in set vier een matchpoint onbenut. De Supercupwinnaar blijft vierde in de Eredivisie met 41 punten uit 18 duels.

Van Gent kondigt na vijf jaar vertrek aan bij Lycurgus

Vijf verliespunten meer dan koploper Simplex SSS. Door het verlies is de kans om de reguliere competitie als eerste te eindigen een stuk kleiner geworden en zijn de Groningers afhankelijk van misstappen van de concurrentie. Er van uitgaande zelf te blijven winnen.

De ploeg van coach Arjan Taaij begon voor een kleine vijfhonderd toeschouwers met veel overtuiging aan de wedstrijd en wekte de indruk snel naar huis te willen. Met veel servedruk begonnen Jacob Kern, Ryan Coenen, Kyle McCauley, Luuk Hofhuis, Jesper Schut, Jeffrey Klok en Markus Held aan de topper in de wetenschap dat beide ploegen veertig punten hadden na zeventien duels. Op alle fronten was Samen Lycurgus beter en haalde de eerste set vrij eenvoudig binnen.

In de loop van de tweede set ontstond steeds meer evenwicht en ontspon zich een spannende confrontatie. De thuisploeg kon de servedruk niet op niveau houden waardoor de gasten zich aan de druk konden ontworstelen. Dynamo ging beter serveren, waardoor Samen Lycurgus passend meer onder druk kwam. Zo kwamen beide ploegen qua niveau steeds dichterbij elkaar en bleek het te lastig voor de bekerwinnaar op de volle winst over de streep te trekken.

In de vierde set kreeg Samen Lycurgus een matchpoint, maar daar werd onvoldoende goed mee omgegaan. Dynamo rook bloed en sloeg direct toe. De beslissende set begon goed met een 6-4 voorsprong. Een ace van Hofhuis bracht 8-8 op het scorebord na een 8-6 achterstand. Vanaf dat moment was het achter de feiten aanlopen. Door McCauley kwam de thuisploeg nog terug tot 11-12, maar daarna was het over. Een knullige stopfout was het laatste punt van de wedstrijd.

Een duel waarin Samen Lycurgus prima begon, maar het uiteindelijk door een aantal fouten op beslissende momenten niet met winst wist te verzilveren.