sport

22 nov 2017, 08:08

Lycurgus gaat weer naar MartiniPlaza; voor Europese thuiswedstrijd tegen Düren

Lycurgus gaat weer naar MartiniPlaza; voor Europese thuiswedstrijd tegen Düren

De return in de zestiende finale van de Europese strijd in de CEV-Cup tegen SWD Powervolleys Düren uit Duitsland wordt door Abiant Lycurgus op donderdag 21 december gespeeld in MartiniPlaza. Het duel begint om 20.00 uur. De voorverkoop is inmiddels gestart.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De heenwedstrijd staat woensdag 6 december op het programma. De reden is dat het bestuur van de club van mening is dat Europese wedstrijden een zo groot mogelijk podium verdienen. MartiniPlaza is beschikbaar, waardoor alles uit de kast gehaald wordt om er weer een prachtig volleybalfeest van te maken. Bovendien biedt het voor sponsoren en andere genodigden een mooie gelegenheid om het jaar 2017 in volleybalsferen af te sluiten.

Düren ligt op 370 kilometer van Groningen in de staat Nordrhein-Westfalen. Het is gesitueerd tussen Aken en Keulen. Het is een stad van ruim negentig duizend inwoners. In de Bundesliga staat Düren momenteel tweede met tien punten uit zes wedstrijden.Vijf punten minder dan koploper Friedrichshafen. Libero Erik Mattson speelde in het seizoen 2013/2014 voor deze ploeg.

Het is de zevende keer dat Abiant Lycurgus een topwedstrijd in MartiniPlaza gaat spelen. In oktober trok de wedstrijd in de voorronde van de Champions League nog 2.8oo kijkers.