Lycurgus Europees kansloos met 3-0 ten onder

Het is Samen Lycurgus niet gelukt om in de heenwedstrijd van de zestiende finale in de strijd om de Europese CEV-Cup een mooi resultaat neer te zetten in Slovenië tegen Calcit Kamnik. Het eindresultaat was een 3-0 nederlaag via de setstanden 25-15, 25-19 en 25-17. De return is woensdag 16 november om 20.00 uur in het Alfa-college Sportcentrum.

Om verder te komen moet dan met 3-0 of 3-1 gewonnen worden om een golden set af te dwingen. Het lukte alleen in de tweede set om langer mee te gaan, maar na een 16-15 achterstand liep de thuisploeg snel weg naar 22-17. Diverse open kansen om de set in handen te nemen werden door eigen fouten niet benut. Vooraf was bekend dat het zeker geen gemakkelijke wedstrijd zou worden. Het Sloveense clubvolleybal staat hoger aangeschreven dan het Nederlandse.

Het plan van coach Arjan Taaij vooraf was om te proberen veel servedruk te ontwikkelen in een poging de tegenstander zo onder druk te zetten. Dat kwam onvoldoende uit de verf. De toon werd direct gezet via een 9-3 en 11-4 achterstand in de eerste set. Deze overdonderde start kwam Samen Lycurgus in de eerste set niet meer te boven. Wat zich vertaalde in een 25-15 setstand.

Ook in de derde set was het achter de feiten aanlopen in de wetenschap dat het de laatste kans bood om in ieder geval nog een set mee te sprokkelen. Die kans bood Calcit Kamnik niet. De thuisploeg denderde door en stuurde Samen Lycurgus met een duidelijke 3-0 nederlaag terug naar Groningen.

Coach Taaij is uiteraard teleurgesteld, maar ook realistisch. 'We hadden geen kans. Het zit er wel in, maar dan moet alles goed vallen. Kamnik speelde extreem solide en had bijna altijd aanvallende de goede oplossingen met de juiste hoogte en veel power. Ja dan valt er weinig te halen. Het is realistisch voor nu. Dit is waar we staan. Ik hoop dat we woensdag een spannende pot neer kunnen zetten.'