Lycurgus dendert door en is na derde op rij tweede in kampioenspoule

Dankzij een 3-1 overwinning op Numidia VC Limax heeft Samen Lycurgus de derde zege op rij geboekt. In een met ruim 500 toeschouwers goed gevuld Alfa-college Sportcentrum waren de setstanden 25-20, 25-21, 20-25 en 25-22. Samen Lycurgus is na speelronde vier geklommen naar de tweede plaats in de kampioenspoule met twaalf punten. Nog maar eentje minder dan koploper Draisma Dynamo.

Van Gent kondigt na vijf jaar vertrek aan bij Lycurgus

Het duel tegen de Limburgers ontvouwde zich in de vierde set als een echte vechtwedstrijd met meer spannend dan altijd goed volleybal. In de wetenschap dat Samen Lycurgus, spelend met dezelfde basis als de afgelopen twee wedstrijden, in de eerste twee sets op alle fronten de overhand had en een eenvoudige zege een logische leek. In de derde set veranderde het wedstrijdbeeld.

De thuisploeg had een stroeve fase aan het begin van het derde bedrijf en kwam de achterstand van maximaal zes punten, niet meer te boven. In de laatste set nam Samen Lycurgus een aantal keren een paar punten voorsprong, maar evenzovele keren kwam VC Limax terug. Tot het moment richting de bigpoints. Toen was een marge van drie punten voldoende om de volle winst over de streep te trekken. Een echte teamzege zonder echte uitblinkers.

Zo is Samen Lycurgus in de kampioenspoule met tien punten in de eerste vier speelrondes de best presterende ploeg van de zes deelnemende teams. Aanstaande zaterdag wacht in Apeldoorn de wedstrijd tegen koploper Dynamo met de koppositie als inzet.