Sport

Lycurgus deelt eerste tik uit in halve finale

Nova Tech Lycurgus heeft de eerste halve finale om de landstitel met verrassend met 3-2 gewonnen bij regerend landskampioen Draisma Dynamo.  De setstanden in Omnisport in Apeldoorn waren 16-25, 25-16, 22-25, 25-19 en 13-15. De tweede halve finale is komende donderdagavond om 19.30 uur in Martiniplaza.


Leestijd: 1 minuut

Lycurgus is nog in de race om de landstitel
Lycurgus is nog in de race om de landstitel

Met Kay van Dijk, Kyle McCauley, Ramon Martinez Gion, Niels de Vries, Robin Boekhoudt, Jeffrey Klok en Sam Gortzak begon Nova Tech Lycurgus meer dan voortvarend aan de halve finale. Vrijwel foutloos speelde de ploeg met veel overtuiging de eerste set in amper twintig minuten naar een succesvol einde. De concentratie was goed, er was energie en het spel was vloeiend.

De tweede set was bijna het spiegelbeeld van de eerste. De rollen waren totaal omgedraaid. Lycurgus liep vanaf de start achter de feiten aan en stond snel met 5-0 achter. Dat zette de toon voor de rest van de set. In set drie keerde het vertrouwen bij Nova Tech Lycurgus snel terug. Met de nodige servedruk, getuige een mooie ace van Kyle McCauley op 7-4, kregen de Groningers controle over de set. En rolden zo naar een 2-1 voorsprong.

In set vier maakte na 15-15 teveel fouten en verloor de controle, waardoor de vijfde set de beslissing moest brengen. Daarin hadden de gasten een flitsende start via een snelle 3-0 voorsprong. Een ace van Kay van Dijk was goed voor 12-5 en een onderstreping van een prima set. Toch waren er vijf setpoints nodig om het uiteindelijk af te maken. Cole Gillis deed het met een snelle klap door het midden.

Zo lukte het om in de elfde vijfsetter van het seizoen voor de tweede keer een vijfde set te winnen en als winnaar van de vloer te gaan.