Sport

Lycurgus begint oefencampagne met stevig verlies

In de eerste oefenwedstrijd ter voorbereiding op het nieuwe seizoen is een lang niet compleet Samen Lycurgus onderuit gegaan. In het Alfa-college Sportcentrum was landskampioen Draisma Dynamo met 4-1 te sterk via de setstanden 20-25, 21-25, 21-25, 18-25 en 25-23.


Leestijd: 1 minuut

Samen Lycurgus won tijdens de voorbereiding slechts één keer
Samen Lycurgus won tijdens de voorbereiding slechts één keer

Jeffrey Klok is met het Nederlands team op pad, Kyle McCauley is nog met Amerika onder 23 actief en arriveert pas eind september in Groningen. Daar komt bij dat twee Amerikanen, Call Fisher en Cole Gillis geblesseerd zijn. Fisher is herstellende van een knie operatie en Gillis heeft een knieblessure. De vierde Amerikaan Cole Bogner heeft pas sinds dinsdag officieel zijn werkvergunning.

Dat alles was terug te zien op het veld tegen de landskampioen, die al een flink aantal oefenduels in de benen hebben. Passend stond de thuisploeg stevig onder druk. Dat zorgde voor onrust in het spel. Serverend had Dynamo het beter op orde waardoor Samen Lycurgus over het algemeen wat achter de feiten aanliep. De spelverdeling werd afwisselend verzorgd door Bogner en Sam Gortzak.

Thomas Sleurink speelde bijna de hele wedstrijd als diagonaal. Maarten Bartels en Guus Boer waren de passer-lopers. Niels Kuijpens debuteerde als libero en op het midden kregen Luuk Hofhuis, Robin Boekhoudt, Niels de Vries en Arjan Westra allemaal speeltijd. Verder kwam Jorryt Sybrandy, die twee keer per week meetraint en uitkomt voor Sudosa Desto in Assen, in set vijf binnen de lijnen.

Sybrandy maakte in de vijfde set 23-23. Een set waarin Samen Lycurgus in de slotfase terugkwam dankzij goed serverend werk van Hofhuis. Een blok van De Vries zorgde ervoor dat Samen Lycurgus toch nog een setje wist te winnen. Komend weekend gaat de oefencampagne verder met twee oefenduels in België tegen Volley Haasrode Leuven.