Sport

Komend weekend groot dressuurevenement in Tolbert; L&R Horse Events Young Talent

Met meer dan 350 deelnemers staat de HJC manege in Tolbert komend weekend in het teken van de dressuursport. Jonge talenten uit het hele land komen met hun jonge paarden naar Tolbert om te laten zien hoever ze zijn in hun ontwikkeling. Vanuit Gronings perspectief wordt vooral uitgekeken naar het optreden van Marten Luiten uit Winschoten. Het 16-jarige talent maakte dit jaar de overgang van de pony's naar de paarden en is al doorgestoten naar het landelijke A-kader junioren.


Leestijd: 1 minuut

Komend weekend groot dressuurevenement in Tolbert; L&R Horse Events Young Talent
Komend weekend groot dressuurevenement in Tolbert; L&R Horse Events Young Talent

Onder deze 350 starts ook opnieuw de Olympische ruiter Patrick van der Meer die gedurende het weekend met drie verschillende paarden in de ring zal verschijnen. Ook zijn dochter Dana doet mee in één van de jeugdrubrieken samen met een aantal leerlingen van Van der Meer.

Eén van deze leerlingen is Grand Prix-amazone Daniëlle van Mierlo. De amazone behoort al vanaf haar ponytijd tot de Nederlandse top. Bij de jeugdige generatie zal Van Mierlo eerder bekend zijn om haar YouTube-kanaal, waar ze maar liefst zestienduizend abonnees op heeft. Van Mierlo zal met Dayano in de Intermediaire II starten en met Azzurro in de Grand Prix één van de concurrentes zijn van Patrick van der Meer met Chinook en de hengst Chagall.

Het Westerkwartier staat bekend om de hoeveelheid paarden die er gefokt worden. Eén van de grootste promotors van deze regio is de eigenaar van de HJC Manege Louwe Mulder, die als motto heeft: ‘Nee, verkopen we niet’. Door deze samenwerking met het nog jonge hippisch evenementenbureau L&R Horse Events van Lineke en Rolinde Meursing probeert Mulder ook op dressuurgebied op de Nederlandse hippische kaart te worden gezet met zijn prachtige accommodatie.

Naast de fantastische dressuursport op hoog niveau is de Subtop Dressuur tweedaagse om nog meer redenen leuk om te bezoeken. Zo zijn er een tiental standjes met o.a. ruitersportartikelen, maar ook trailers, vrachtwagens, voer en zandbodems. Daarnaast zal omroeper Eric Hart beide dagen het publiek voorzien van de nodige (achtergrond)informatie. De Subtop Dressuur tweedaagse Tolbert is zowel zaterdag als zondag gratis te bezoeken.