sport

04 sep 2019, 11:11

Jeugd Groningen kan zich weer inschrijven voor sport- en cultuuractiviteiten

Jeugd Groningen kan zich weer inschrijven voor sport- en cultuuractiviteiten

Jeugd uit de stad Groningen kan zich vanaf 9 september weer inschrijven voor  sport- en cultuuractiviteiten via de Sport- en Cultuurhopper, voorheen de Sporthopper. Het kennismakingsprogramma wordt dit jaar in opdracht van de gemeente Groningen georganiseerd door Huis voor de Sport Groningen en Vrijdag in samenwerking met sport- en cultuuraanbieders uit de gemeente.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Breed aanbod

Alle basisschoolleerlingen uit de stad Groningen hebben inmiddels een flyer ontvangen met daarop het kennismakingsaanbod van de periode herfst/winter. Er is keuze uit meer dan 220 verschillende cursussen. Op www.sportcultuurhopper.nl kunnen kinderen zich tot en met 7 oktober inschrijven voor één of meerdere cursussen.

 

Laagdrempelig kennismaken

Sporthopper was al jaren een begrip in de gemeente Groningen. Veel kinderen werden lid van een sportvereniging als gevolg van deelname aan het programma. Afgelopen jaar hebben Huis voor de Sport Groningen en Vrijdag de handen in een geslagen, om te komen tot een gezamenlijke Sport- en Cultuurhopper. Voor aanbieders van sport en cultuur is de hopper een effectieve manier om kinderen te bereiken. Voor jeugd is het een laagdrempelig manier om kennis te maken met kunst en cultuur.