Sport

Hommeles bij FC Groningen

Het is hommeles bij FC Groningen. Jesper Drost en Tom van Weert zijn boos dat ze hun basisplek kwijt zijn. Nadat ze hun onvrede hebben geuit in een interview met Fox Sports, heeft de club besloten het duo uit de selectie te halen voor de wedstrijd tegen De Graafschap.


Leestijd: 1 minuut

Hommeles bij FC Groningen
Hommeles bij FC Groningen

De FC maakt een moeizame seizoenstart door. Er werd verloren van Vitesse (5-1) en Willem II (0-1). In beide wedstrijden speelden Drost en Van Weert vanaf het begin. Zaterdag speelt het uit bij De Graafschap. Van Weert wordt in die wedstrijd vervangen door Matteo Cassiera. Ook Drost kreeg te horen dat hij niet gaat spelen.

https://twitter.com/FOXSportsnl/status/1032960338529009664

Beide spelers geven nu in een interview aan dat ze om zich heen kijken. Beide spelers lijken de club nog deze transferperiode te willen verlaten. Tom van Weert liet weten op meer krediet te hebben gehoopt. “Spitsen moet je vertrouwen geven, maar na twee wedstrijden wordt de keuze gemaakt om iets anders te proberen. Ik vind dat heel snel.”

https://twitter.com/FOXSportsnl/status/1032961202018758657

Drost heeft niet alleen te horen gekregen dat hij zaterdag niet speelt, maar ook dat hij mag vertrekken. “Ik heb acht weken getraind in de voorbereiding en alles gespeeld. En na twee wedstrijden word je er alweer uitgeflikkerd. Dat is hartstikke vervelend.”

https://twitter.com/FOXSportsnl/status/1032966886785462274

Trainer Danny Buijs laat weten dat hij begrijpt dat Drost en Van Weert om zich heen kijken. Volgens de trainer weten beide spelers, die nog een eenjarig contract hebben, dat die niet verlengd wordt en de club ze nu nog wil verkopen.

Hans Nijland wil niet reageren.