Het blijft moeizaam bij Lycurgus; weer verlies in vijf sets

In speelronde vijf van de Kampioenspoule is Nova Tech Lycurgus wederom tegen een thuisnederlaag aangelopen. In Martiniplaza verloor Nova Tech Lycurgus met 3-2 van Numidia VC Limax via de setstanden 15-25, 21-25, 25-17, 25-20, 5-15, maar blijft nog met nog één speelronde te gaan wel derde op de ranglijst met zes uit vijf. Eén puntje meer dan Limax.

Lycurgus eerder dit seizoen in een vol Martiniplaza

En juist het definitief binnenhalen van de derde plaats was de inzet van deze wedstrijd. Dit besef leek aan het begin van het duel niet aanwezig, want de thuisploeg kreeg in de eerste fase geen poot aan de grond. Aanvallend lukte er weinig tegen een sterk spelend Limax met veel servedruk. De alertheid ontbrak bij de thuisploeg, waardoor het in de eerste twee sets vechten tegen de bierkaai was.

Het spelbeeld veranderde na de break van tien minuten tussen de tweede en derde set. Lycurgus kreeg langzaam meer kleur op de wangen en slaagde erin om meer het normale spel op de vloer te leggen. Dat resulteerde in ruime setwinst in set drie en ook in de vierde waren de Groningers de baas. Vervolgens was het een raadsel waarom het niet lukte de energie mee te nemen naar de beslissende vijfde set.

Het niveau zakte zienderogen en met negen aanvalsfouten was het een utopie om aan winst te kunnen denken. Het was al de negende keer dit seizoen dat Lycurgus met 3-2 verloor, waarvan vijf keer in MartiniPlaza. Positief was dat de recent aangetrokken diagonaal Kay van Dijk na een korte blessureperiode weer vijf sets mee kon doen. Zonder overigens groots te spelen.

Komende vrijdag rondt Lycurgus de Kampioenspoule af met de uitwedstrijd tegen Active Living Orion. De Doetinchemers zijn al definitief eerste. Lycurgus heeft, als VC Limax de volle winst pakt in de laatste wedstrijd, nog minimaal twee punten nodig om definitief derde te worden.