sport

13 nov 2018, 08:08

Healthy Ageing Tour weer naar gemeente Stadskanaal; start en finish in Musselkanaal

Healthy Ageing Tour weer naar gemeente Stadskanaal; start en finish in Musselkanaal

Ook in 2019 doet de Healthy Ageing Tour, net als de laatste jaren, de gemeente Stadskanaal aan. Op vrijdag 12 april is een omloop voorzien met start en finish in Musselkanaal. Voor de junior-vrouwen is het de openingsetappe van hun internationale etappekoers, voor de elite-vrouwen is het de derde rit in hun UCI-rittenkoers. Eerder werd al bekend dat de Healthy Ageing Tour ook een etappe met start en finish in Surhuisterveen heeft. De overige drie etappes zullen later bekend gemaakt worden.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De junior-vrouwen rijden in totaal 83 kilometer, de elite-vrouwen krijgen 123 kilometer voor de wielen. De organisatie van de Healthy Ageing Tour is blij met de samenwerking met de gemeente Stadskanaal, zo vertelt koersdirecteur Thijs Rondhuis. "Voor ons is Stadskanaal een vertrouwd ankerpunt in onze ronde, uiteraard verheugen we ons over dit trouwe partnerschap. De geplande omloop kan bij voldoende wind selectief zijn en biedt kansen voor aanvallers. Maar een massasprint met enkele van de snelste vrouwen van het peloton is ook een optie. De rit heeft alles om zowel het vrouwenwielrennen als de fraaie regio te promoten."

De Healthy Ageing Tour voor elite-vrouwen vindt dit jaar van woensdag 10 april tot en met zondag 14 april plaats. De wedstrijd voor junior-vrouwen duurt van 12 tot en met 14 april. De afgelopen edities wisten rensters als Europees kampioene tijdrijden Ellen van Dijk, baanwereldkampioene Kirsten Wild, wereldkampioene tijdrijden Annemiek van Vleuten, Nederlands kampioene Chantal Blaak plus olympisch én wereldkampioene op de weg Anna van der Breggen hun stempel op de wedstrijd te drukken. De vorige editie werd gewonnen door Amy Pieters.