Hateboer op rand van halve finale Champions League uitgeschakeld

Tot één minuut voor tijd leek het erop dat oud-FC Groningen speler Hans Hateboer met zijn ploeg Atalanta Bergamo voor een daverende verrassing zou zorgen in de Champions League. De Italianen stonden tegen het grote Paris Saint Germain met 1-0 voor en hadden de halve finale voor het grijpen, maar het ging dramatisch mis in de slotminuten. Hateboer en co verloren met 2-1 en strandden in het zicht van de haven.

Nadat onder andere Hateboer een kans had gekregen was het na ruim 25 minuten raak. Mario Pasalic krulde de bal op fraaie wijze in de linkerhoek. Dat doelpunt leek lange tijd goud waard, maar de wedstrijd duurde in Lissabon net iets te lang voor de nummer drie van Italië. Het slotoffensief van de Fransen was te hevig. Ze kwamen veelvuldig in het strafschopgebied van Atalanta.

Van dichtbij was het twee keer raak. Treffers van Marquinhos en Eric Maxim Choupo-Moting zetten de wedstrijd vanaf de 90e minuut alsnog op zijn kop, 2-1. De gelijkmaker kwam met enig fortuin tot stand en de winnende was een intikker. De Fransen spelen In de halve finale tegen de winnaar van de wedstrijd tussen Leipzig en Atlético Madrid. Dit duel wordt donderdag gespeeld. Zo zijn de druiven zuur voor Beerster Hateboer.