Sport

Grootste Super Bowl party van Nederland in Groningen op 2 februari

American Football is in Nederland vooral bekend van de Super Bowl. Komende zondag is het Super Bowl Sunday. De Groningen Giants hosten dan in samenwerking met  café de Groote Griet de grootste gratis Super Bowl party van Nederland.


Leestijd: 1 minuut

Grootste Super Bowl party van Nederland in Groningen op 2 februari
Grootste Super Bowl party van Nederland in Groningen op 2 februari

Super Bowl Sunday is het grootste ééndaagse sport evenement van het jaar. Vanuit Groningen wordt de wedstrijd in het Hard Rock Stadium in Miami groots gevolgd. De eindstrijd gaat dit jaar tussen de Kansas City Chiefs en de San Fransico 49ers. Wat ooit is opgezet als een feestje voor de spelers en fans van de Groningen Giants is uitgegroeid tot een evenement voor heel Stad en Ommeland.

Het wordt een heus Amerikaans feest met cheerleaders van de Groningen Giants, American snacks & fingerfood, bier in de original red cups en natuurlijk kunnen de beerpongtafels niet ontbreken. Er zullen maar liefst 25 schermen aanwezig zijn zodat je vanuit elk plekje goed beeld hebt. Het feest heeft voor iedereen gratis entree, maar er zijn ook VIP mogelijkheden.

Iedereen is welkom; football spelers, familie, liefhebbers, fans, Nederlanders en internationals. De soms ingewikkelde regels zullen bovendien aan je uitgelegd worden indien nodig. Het festijn begint vanaf 22.00 uur en de wedstrijd om half één. Tijdens de rust zullen de Giants een American Footballshow weggeven op de Grote Markt.