Sport

Groningen geen 'Topsportgemeente van het Jaar' ; titel naar Teylingen

Het is de gemeente Groningen niet gelukt om 'Topsportgemeente van het Jaar' te worden. In de verkiezing georganiseerd door sporteconomisch adviesbureau Sport2B en Arko Sports Media ging de Zuid-Hollandse gemeente Teylingen met de prijs aan de haal.


Leestijd: 1 minuut

Geen bekerduel meer dit seizoen voor Donar in MartiniPlaza
Geen bekerduel meer dit seizoen voor Donar in MartiniPlaza

De prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan de gemeente met de beste sportprestaties. Vorig jaar ging de prijs naar de gemeente Westland. Andere winnaars zijn bijvoorbeeld tweevoudig winnaar Edam-Volendam en drievoudig winnaar Amsterdam. Naast Groningen waren de gemeentes Utrecht, Leiden Westland en Teylingen genomineerd. Aan de hand van de prestaties in veertig nationale topsportcompetities gerelateerd aan het aantal inwoners werd de winnaar bepaald.

De gemeente Teylingen kwam als beste uit de bus. In deze gemeente huist de landskampioen korfbal TOP uit Sassenheim en de voetbalsters van Ter Leede werden kampioen in de Topklasse. Groningen leverde ook de nodige kampioenen, onder andere Donar en Abiant Lycurgus, maar heeft ten opzichte van een kleinere gemeente als Teylingen relatief te veel inwoners.