Sport

FC Groningen vervolgt oefencampagne in Middelstum en Rolde

Nog twee weken en dan begint de competitie voor FC Groningen. Jong Ajax is op vrijdagavond 11 augustus te gast in de Euroborg als eerste tegenstander in de Keuken Kampioen Divisie. In het vervolg van de oefencampagne oefent de FC de komende dagen twee keer.


Leestijd: 1 minuut

Hoe voel zit de Euroborg donderdagavond?
Hoe voel zit de Euroborg donderdagavond?

De ploeg van trainer Dick Lukkien trapt vrijdagmiddag in Middelstum om 16.30 uur af tegen De Graafschap. Een dag later is Rolde plaats van handeling waar FC Emmen vanaf 15.00 uur de tegenstander is. Voor beide duels geldt overigens dat ter plaatse geen tickets gekocht kunnen worden. De voorverkoop verloopt alleen online. De reden waarom is niet bekend.

Een mooie gelegenheid voor de technische staf om verder aan het spel te schaven. De oefencampagne verloopt tot nu toe behoorlijk succesvol. Afgelopen vrijdag verloor Groningen voor het eerst. In Schotland was Hibernian met 2-1 te sterk. Volgende week zaterdag speelt FC Groningen nog tegen promovendus PEC Zwolle.

Dan moeten de contouren van het vernieuwde Groningen duidelijk zijn. Daarbij is de club nog altijd op zoek naar aanvallende versterkingen. Het binnen hengelen van Rui Mendes van FC Emmen verloopt moeizaam. Het is vooralsnog afwachten hoe dat afloopt. Verdedigend en op het middenveld zijn voldoende poppetjes aanwezig om het seizoen in te gaan.