sport

22 sep 2011, 08:08

FC Groningen verlengt contracten talenten; Bacuna en Van Dijk tot zomer 2015 in Euroborg

FC Groningen heeft de contracten van Leandro Bacuna en Virgil van Dijk opengebroken. Beide spelers hebben verbintenissen ondertekend met een looptijd tot medio 2015. Zowel Bacuna als Van Dijk hadden een nog één seizoen doorlopend contract. Groningen is tevreden over de ontwikkeling van de twee en was er veel aan gelegen om de contracten te verlengen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Bacuna is afkomstig uit de eigen jeugdopleiding en heeft vrijwel alle jeugdelftallen. Het 20-jarige talent speelde afgelopen zaterdag tegen Excelsior zijn vijftigste competitiewedstrijd in een groenwit shirt. In totaal kwam Bacuna tot nu toe in 61 officiële wedstrijden in aktie voor de FC. Manager technische zaken Henk Veldmate van FC Groningen zegt daar op de website van de FC het volgende over: “Het geeft altijd een extra dimensie als een jonge speler uit je eigen jeugdopleiding doorbreekt bij het eerste elftal en Leandro is een exponent van de opleiding. Hij is al vroeg bij ons gekomen en dan is het mooi om te zien welke ontwikkeling hij doormaakt bij de club. Dit seizoen is Leandro veelal basisspeler en wij vinden het dan ook verheugend te melden dat we hem nog langer aan FC Groningen hebben weten te binden.”

Van Dijk heeft een andere route afgewerkt. Hij kwam in de zomer van 2010 over van Willem II uit Tilburg en maakte aanvankelijk deel uit van Jong FC Groningen. Van Dijk ontwikkelde zich echter dusdanig dat hij eind vorig seizoen in beeld kwam bij de eerste selectie van trainer Pieter Huistra. Van Dijk maakte zijn debuut en scoorde onder andere op 29 mei van dit jaar twee keer in de met 5-1 gewonnen play-off wedstrijd tegen ADO Den Haag. Van Dijk maakt inmiddels definitief deel uit van de A-selectie en stond de afgelopen twee duels in de basis. Over Van Dijk zegt Veldmate het volgende: “Virgil speelde de eerste helft van het vorige seizoen in Jong FC Groningen. Na de winterstop maakte hij een stormachtige ontwikkeling door en aan het eind van het vorige seizoen had hij vanuit diverse posities in het elftal een belangrijk aandeel in wedstrijden van het eerste elftal. Die prestaties leidden tot promotie naar de A-kern en dit seizoen zet zich zijn ontwikkeling door en is Virgil volwaardig selectielid.”