Sport

FC Groningen trekt Rolf Landerl aan

FC Groningen heeft overeenstemming bereikt met Rolf Landerl, over een contract voor de duur van twee jaar. De 26-jarige Oostenrijker is afkomstig van Fortuna Sittard.


Leestijd: 1 minuut

Landerl speelde eerder voor Rapid Wien, Donaufeld, Inter Bratislava, AZ en Fortuna Sittard. Met die laatste club degradeerde hij afgelopen seizoen naar de Gouden Gids divisie.
In 163 wedstrijden kwam Landerl 23 maal tot scoren en gaf hij tientallen assists. De Oostenrijker maakt zaterdag wellicht zijn debuut als international, in een oefenwedstrijd tegen Duitsland.

FC Groningen is ook in onderhandeling met Youri Mulder. De 33-jarige aanvaller verlaat Schalke ’04 transfervrij na negen seizoenen. De eerste gesprekken tussen Mulder en een delegatie van FC Groningen hebben vorige week plaatsgevonden.

Door de verkoop van Jordi Hoogstrate aan PSV (naar verluidt voor 3 miljoen euro) en de vermoedelijke nieuwe hoofdsponsor Beaufort (die circa 675.000 euro per seizoen in het laatje brengt) heeft Groningen de financiële middelen om zich te versterken.

Landerl is de 24e speler die door FC Groningen wordt vastgelegd voor de eerste selectie:
Beukenkamp, Darwinkel, Schomaker, Elshot, Van de Looi, Janssen, Allach, Jongsma, Kruiswijk, Florén, Van den Herik, Matthijs, Hardarson, Hoogstrate, Bronkhorst, Van Gessel, Broerse, Krstev, Hugo, Boussaboun, Tuhuteru, Curovic, Drent, Landerl. Daarnaast tekenen Schoenmakers, Johansson en/of Boekweg wellicht nog bij en is de FC naast de eventuele komst van Mulder op zoek naar een verdediger, die de basis voor komend seizoen kunnen versterken.