FC Groningen sluit trainingskamp af met 2-0 nederlaag

FC Groningen heeft in Benidorm het trainingskamp met een nederlaag afgesloten. Het Italiaanse Spezia Calcio uitkomend in de Serie A was met 2-0 te sterk. Daniële Verde en Jakub Kiwior scoorden voor de ploeg uit de Serie A. FC Groningen keert woensdag uit Spanje terug naar Groningen.

FC Groningen definitief zonder Määttä naar AZ

Het Estadio Municipal Guillermo Amor in Benidorm was de plek van handeling. Doelman Michael Verrips maakte zijn rentree namens de FC. De laatste wedstrijd waarin de keeper in actie kwam, was op 7 oktober. Bij de Italianen stond Groninger Jeroen Zoet onder de lat. Trainer Dennis van der Ree gaf drie spelers van FC Groningen onder-21 de kans zich vanaf het startsignaal te laten zien. Maxim Mariani, Jorg Schreuders en Thom van Bergen startten in de basisopstelling.

De Trots van het Noorden noteerde na een kwartiertje de eerste mogelijkheid. Een vrije trap van Tomas Suslov ging via de knie van Radinio Balker naast het doel. Enkele minuten later was het Jorg Schreuders die keeper Zoet flink opjaagde, de bal veroverde en vanuit een moeilijke hoek in het zijnet schoot. De FC moest vrij onverwacht vlak voor rust een doelpunt incasseren. Daniele Verde zette de FC vijf minuten voor rust op achterstand.

In de tweede helft stond een groot aantal andere spelers binnen de lijnen. Doelman Jan Hoekstra maakte zijn rentree en verving Verrips. De doelman kreeg na een uurtje spelen een doelpunt te verwerken. Jakub Kiwior schoot met een laag schot vanaf de rand van de zestien raak. FC Groningen kreeg in het laatste half uur nog een aantal mogelijkheden, maar de oefennederlaag kon niet voorkomen worden.  Eerder trainingskamp was er wel een 3-2 zegen tegen het Franse FC Metz.

FC Groningen hervat de competitie op zondag 8 januari met een uitwedstrijd in Rotterdam tegen Excelsior.