FC Groningen rondt sterk optreden af met 3-1 winst in Sittard

FC Groningen heeft zondag laten zien dat het in staat is om prima voetbal op de mat te leggen. In Limburg werd Fortuna Sittard met 3-1 geklopt. Twee spelers staken er echt bovenuit. Jørgen Strand Larsen maakte zijn eerste twee doelpunten en Bart van Hintum noteerde twee assists plus de derde treffer. Met 10 punten uit 6 duels staat de FC zevende in de Eredivisie.

FC Groningen ondanks kritiek voorlopig wel in linkerrijtje

Door de derde zege van het seizoen is sprake van een meer dan geslaagde start van de competitie en daar had menig fan waarschijnlijk geen rekening gehouden gezien het lastige begin met onder andere Ajax, PSV en FC Utrecht op het menu. In Sittard viel op de zege niets af te dingen. Vooral voor de rust liet de ploeg van trainer Danny Buijs regelmatig fraaie staaltjes voetbal zien.

De coach had gekozen voor drie spitsen en dat pakte voortreffelijk uit. Op links liet Patrick Joosten zien een aanwinst te zijn. Aan de rechterkant maakte Alessio da Cruz zijn debuut in de basis. De huurling van Parma zorgde voor dreiging en gevaar. Een vroege treffer speelde de Groningers zeker in de kaart en Fortuna Sittard is vermoedelijk één van de zwakke broeders in de Eredivisie.

De elf van FC Groningen wervelden over het veld. Ze speelden met veel energie en durf. Strand Larsen toonde binnen het half uur twee keer zijn kwaliteiten als puntspeler. Zowel in de zesde als 28e minuut kwam het gevaar over links. In beide gevallen kwam de assist van Van Hintum. De 0-1 viel binnen in de linkerhoek en de 0-2 tikte de Noor geraffineerd binnen in de verre hoek. De tweede helft was van minder niveau. Nadat Fortuna tien minuten na rust een strafschop benutte via Ralf Seuntjes leek het even spannend te worden.

Maar twaalf minuten voor tijd was het één van de uitblinkers die de wedstrijd in het slot gooide. Van Hintum joeg een vrije trap van een meter of twintig droogjes tegen de touwen. De kunst is nu om dit spel vaker te laten zien. De eerste kans is komende zaterdagavond. Om 20.00 uur is VVV Venlo te gast in de Euroborg.