FC Groningen pakt de volle winst in slotseconde

FC Groningen kwam heel goed weg op De Herdgang in Eindhoven. Tegen Jong PSV dreigde de FC twee punten te laten liggen, maar in de vierde minuut van de extra tijd kopte Marvin Peersman de winnende 3-2 binnen. Daarmee krijgt Groningen plek twee nadrukkelijk in het vizier.

Leestijd: 2 minuten

Iedere stoel is vrijdagavond bezet in de Euroborg

Het was al de vierde wedstrijd in twaalf dagen voor de selectie van trainer Dick Lukkien. Dat was wel te zien tegen de nummer zestien van de Eerste Divisie. De frisheid ontbrak en daarmee hadden de elf groenwitten moeite om hun beproefde spel, het voortdurend afjagen van de tegenstander, te spelen. Daardoor ontstond voor rust een gezapig schouwspel met weinig tempo.

Toch lukte het om na een minuut of twintig de score te openen. Na goed voorbereidend werk van Luciano Valente kon Johan Hove zijn derde treffer van het seizoen aantekenen. Direct na rust kreeg Groningen de gelijkmaker te verwerken en dat was een fikse streep door de rekening. Om in de strijd richting de tweede plaats, wat recht geeft op rechtstreekse promotie, geen averij op te lopen.

De thuisploeg kreeg vervolgens een kans om op voorsprong te komen, maar in de 65e minuut nam de FC opnieuw de voorsprong via een eigen doelpunt. Daarna ging en de gasten te nadrukkelijk proberen de kleine voorsprong over de streep te trekken. Dat leek slecht uit te pakken toen Jesper Uneken de gelijkmaker binnenkopte.

Waarna FC Groningen in de tijd die nog restte alles of niks ging spelen. Hove raakte de paal en in de allerlaatste hoekschop viel het alsnog de goeie kant op. Peersman kopte van heel dichtbij de winnende 3-2 binnen. Met een enorme ontlading tot gevolg. De concurrenten ADO Den Haag en FC Dordrecht speelden onderling gelijk en De Graafschap verloor waardoor het drie punten met extra glans waren.

FC Groningen is gestegen naar de vierde plaats met 54 punten uit 29 duels en heeft nu nog één verliespunt meer dan nummer twee Roda JC. Koploper Willem II blijft met 60 punten nog iets verder uit beeld. Komende vrijdagavond is nummer zes De Graafschap te gast in de Euroborg.