FC Groningen laat het na rust afweten; 3-0 nederlaag bij Feyenoord

Het is FC Groningen donderdagavond niet gelukt om een resultaat mee te nemen uit de Rotterdamse Kuip. Halverwege zag het er nog positief uit. Met een 0-0 ruststand was er hoop op meer, maar na de pauze schakelde Feyenoord een versnelling hoger. Dat had fatale gevolgen. Doelpunten van Jens Toornstra, Jeremiah St. Juste en Robin van Persie zorgden voor een 3-0 eindstand. FC Groningen blijft dertiende in de Eredivisie met 22 punten uit 22 duels.

Leestijd: 2 minuten

FC Groningen vraagt werktijdverkorting aan

Het had heel anders kunnen lopen. In de derde minuut kregen de gasten al een vrije trap op de rand van het strafschopgebied. Yoëll van Nieff meldde zich hiervoor en hij draaide de bal vol op de lat. Doelman Jones had er vermoedelijk niet bij gekund als de bal iets lager was geweest, maar als telt niet. Het was wel de opmaat naar een relatief goede eerste helft van de gasten. Er werd weinig weggegeven zonder overigens zelf aanvallend tot grootste daden te komen. Daarvoor werd Mimoun Mahi mogelijk te nadrukkelijk gemist. Jesper Drost dook nog een keer gevaarlijk op in het doelgebied, maar een voorzet belandde net niet voor zijn voeten.

Na rust drong Feyenoord direct aan. Na ruim dertig seconden kreeg Nicolai Jørgensen van dichtbij al een kopkans, maar doelman Sergio Padt bracht redding. Acht minuten later was het prijs. Toornstra haalde van een meter of tien de trekker over en schoot de bal in de linkerbenedenhoek. Dat was feitelijk al de beslissing, omdat de ploeg van Ernest Faber daarna niet bij machte bleek om serieus op jacht te kunnen naar de gelijkmaker. Met nog een kleine twintig minuten te gaan was het de uit Marum afkomstige St. Juste, die Van Nieff na een struikelpartij veel te slim af was en van dichtbij dankjewel zei.

Tot overmaat van ramp kwam er ook nog een derde treffer. Van Persie, net binnen de lijnen, joeg de bal vanaf de rand van het strafschopgebied in de verre hoek. Een fraaie treffer, maar Van Nieff had het kunnen voorkomen. Hij liet zich kinderlijk eenvoudig aftroeven. Het bleef bij 3-0. Het resultaat sinds de winterstop is twee punten uit vier duels. Dat is veel te weinig om naar boven te kunnen kijken. Sterker nog clubs onderin beginnen zich te roeren. Komende zondag staat de thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag op het programma. Een zege zou iedereen die de club een warm hart toedraagt erg goed uitkomen.