FC Groningen houdt punt over aan topper tegen Feyenoord

FC Groningen gaf woensdagavond alles tegen Feyenoord en streed voor iedere meter. Dat leverde aan het eind een 0-0 gelijkspel op tegen de Rotterdammers. De eerste helft was levendig en ging gelijk op. Na de rust was Feyenoord de betere ploeg. De FC blijft zesde in de Eredivisie.

Voorzitter supportersvereniging FC Groningen trekt ten strijde tegen competitieprogramma

Een overwinning zou de ploeg van trainer Danny Buijs op één punt van Feyenoord gekomen zijn. Het verschil blijft nu vier punten. FC Groningen heeft 39 punten uit 23 duels. Over de hele wedstrijd gezien hadden de gasten het meeste recht op de overwinning. De mannen van trainer Dick Advocaat troffen maar liefst drie keer het aluminium. Twee keer de pal en een keer de bovenkant van de lat. Hier was oud-speler van FC Groningen, Bryan Linssen verantwoordelijk voor.

De kansen van de thuisploeg ontstonden in de eerste helft. Thomas Suslov zijn inzet belandde na ruim tien minuten op de voeten van de doelman. Zes minuten voor rust mistte een kopstoot van Jorgen Strand Larsen de overtuiging. Aan de andere kant kreeg Feyenoord diverse mogelijkheden in een duel dat over en weer golfde in het eerste bedrijf.

Na de pauze was het beeld anders. Feyenoord was de bovenliggende partij en het was vooral tegenhouden voor FC Groningen. Met keihard werken lukte dat en werd de 0-0 over de streep getrokken. Misschien wel de laatste clean sheet van Sergio Padt. In Bulgarije is de transfer window nog open en zijn nieuwe ploeg PFK Ludogorets wil de doelman graag alsnog per direct overnemen. Wordt vervolgd.

Komende zondag wacht de volgende uitdaging. Dan komt Fortuna Sittard op bezoek in de Euroborg. Een tegenstander om rekening mee te houden. Slecht begonnen, maar sinds trainer Sjors Ultee het overnam een moeilijk te kloppen ploeg geworden. Zeker op vreemde bodem winnen de Limburgers vaak.