FC Groningen begint 2020 met teleurstellende oefennederlaag

FC Groningen heeft zich niet van de beste kant laten zien in de eerste oefenwedstrijd van 2020. In Duitsland werd met 2-0 verloren van SV Rödinghausen. De Duitsers spelen in de Regionalliga West, beduidend lager dan het niveau waarop de FC acteert. Voor 150 toeschouwers speelde FC Groningen weinig klaar.

FC Groningen ziet achtste plaats in gevaar komen na nederlaag in Heerenveen

De doelpunten vielen na rust. Trainer Danny Buijs had ervoor gekozen om een groot deel van zijn selectiespelers te gebruiken. Na de pauze speelden vooral de jongere spelers. Zo kregen Romano Postema, Remco Balk, Tomas Suslov en Thijs Dallinga speeltijd. Tegen de fysiek spelende thuisploeg bleek het lastig om gevaarlijk te worden. De doelpunten vielen in de 52e en 58e minuut.

Na de achterstand kreeg FC Groningen een paar mogelijkheden, maar echte 100 procent kansen bleven uit. Op voorhand had gezien het niveauverschil meer verwacht mogen worden. Buijs toonde zich na afloop niet ontevreden en liet weten dat zijn ploeg sterker wordt van dit soort wedstrijden. Na de wedstrijd reisde het geheel door naar het Limburgse Horst.

Zaterdag wordt nog geoefend tegen Rot-Weiss Essen eveneens spelend in de Regionalliga.