Sport

FC Groningen dendert door en blijft maar winnen

Zes punten erbij, de zesde zege op rij alweer, de derde periodetitel definitief veroverd en de kansen op directe promotie naar de Eredivisie in eigen hand. FC Groningen gaat als een speer en heeft nog zes finales voor de boeg om daarin concurrent Roda JC voorbij te gaan.


Leestijd: 2 minuten

FC Groningen eerder dit seizoen thuis tegen Willem II
FC Groningen eerder dit seizoen thuis tegen Willem II

De mannen van trainer Dick Lukkien staan tweede met 63 punten uit 32 duels. Een puntje minder dan Roda JC. De Limburgers wonnen maandagavond ternauwernood met 3-2 bij Jong PSV. Puntverlies had Groningen al op de begeerde tweede plaats gebracht. En ondanks de geweldige reeks van FC Groningen moet er de komende weken waarschijnlijk ook gewonnen blijven worden om de druk er vol op te houden.

Na 2-0 winst bij ADO Den Haag afgelopen vrijdag speelde de FC in Emmen heel efficiënt en stond binnen twintig minuten met 2-0 voor door treffers van Thom van Bergen, zijn zevende van het seizoen, en Leandro Bacuna. Het eerste doelpunt voor de aanvoerder sinds zijn terugkeer afgelopen zomer. Groningen heeft met het steeds beter wordende spel minder kansen nodig om te scoren. Romano Postema maakte na rust zijn zeventiende treffer.

Met Luciano Valente die de ene na de andere assist levert, zelfs de afgelopen vijf wedstrijden op rij, als een andere belangrijke exponent van de Groningers. Nog zes keer negentig minuten alles geven en dan moet dat wat na een dramatische start onmogelijk leek kunnen lukken om te promoveren. En dat het negativisme van de laatste jaren volledig weg is, is misschien nog wel veel belangrijker.

FC Groningen speelt nog thuis tegen NAC Breda, sc Cambuur en Roda JC en moet nog op bezoek bij VVV Venlo, Willem II en Telstar. Roda ontvangt VVV Venlo, sc Cambuur en De Graafschap in eigen huis en stapt nog in de bus voor bezoeken aan Jong Ajax, Top Oss en FC Groningen. Het programma van Groningen lijkt iets moeilijker, maar in de huidige vorm hoeft de Trots van het Noorden voor niemand bang te zijn.

In Emmen roeide FC Groningen de derde periode definitief binnen en casseert daarvoor een cheque van 75.000 euro. Mooi meegenomen, maar slechts een tussenstapje richting het ultieme doel. Op 10 mei moet het zover zijn, terug in de Eredivisie. En het liefst nog eerder.