sport

12 feb 2018, 08:08

Veldwijk weigert in te vallen bij FC Groningen; spits heeft zelf andere lezing

Veldwijk weigert in te vallen bij FC Groningen; spits heeft zelf andere lezing

Zo'n tien jaar geleden was het elke thuiswedstijd knokken om de groene stoeltjes in het Noordlease Stadion. Er was zelfs een wachtlijst voor seizoenkaarthouders. Helaas heeft dit beeld zich negatief ontwikkeld de afgelopen jaren. Zondag waren er formeel 16.700 stoelen bezet. In dat getal wordt iedereen die op papier zijn meegeteld, maar vermoedelijk waren er nog een flink aantal minder. De thuisblijvers hadden gelijk. Het duel tegen ADO Den Haag werd een bloedeloze 0-0. FC Groningen blijft dertiende in de Eredivisie met 23 punten uit 23 wedstrijden.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het resultaat na de winterstop is dat in vijf speelrondes slechts drie remises bij elkaar gespeeld zijn. Dat is veel te weinig om naar boven te kijken. Naar onderen kijken is het devies. De marge naar een nacompetitieplek bedraagt nog zes punten, maar het programma voor de ploeg in nood is lastig. Komende vrijdag te beginnen in De Koel in Venlo tegen VVV. Na afloop werd overigens weinig gesproken over de wederom tegenvallende prestatie van de groenwitten. Het ging over Lars Veldwijk. Trainer Ernest Faber meldde op de persconferentie dat zijn spits een paar minuten voor tijd geweigerd had om in te vallen. Veldwijk had de hele tweede helft warm gelopen en had een paar minuten voor tijd volgens de trainer geen zin om het veld nog te betreden.

Later op de avond gaf Veldwijk op twitter een hele andere lezing. Volgens hem was hij helemaal niet gevraagd om nog in te vallen en dat hij elke minuut voor zijn ploeg wil spelen als hij daar opdracht voor krijgt. De vraag is nu derhalve wie de waarheid vertelt? Dat de leiding van de club hier iets mee moet is wel duidelijk. Iets wat er ook nog wel bij kan in de netelige situatie waarin de club zich bevindt. Het is een verloren seizoen, waarvan te hopen is dat echte degradatiedreiging uitblijft. Tegen ADO waren er nog wel een paar momenten dat FC Groningen de score had kunnen openen, maar onder andere Kasper Larsen en Tom van Weert ontbeerden het geluk.