Sport

FC Groningen blijft dankzij Schreuders in directe promotierace

Het ging niet makkelijk, maar dankzij een doelpunt van Jorg Schreuders diep in de tweede helft won FC Groningen met 1-0 bij VVV Venlo en houdt de directe promotiekansen daarmee in leven. Groningen blijft derde met drie punten achter nummer twee Roda JC.


Leestijd: 1 minuut

FC Groningen aan het begin van dit seizoen thuis tegen Willem II
FC Groningen aan het begin van dit seizoen thuis tegen Willem II

Willem II heeft 73 punten. Roda 70 en FC Groningen heeft met 67 punten weer drie minder.

In de wetenschap dat de concurrenten Roda JC en Willem II vrijdagavond al hadden gewonnen zat de druk er vol op bij Groningen. In de slotfase van de competitie is puntverlies steeds dodelijker. Vooral in de eerste helft had de ploeg van trainer Dick Lukkien het niet gemakkelijk. Het swingende spel van de afgelopen maanden kwam minder goed uit de verf.

Een doelpunt na ruim twintig minuten had een prettige ruggensteun kunnen zijn, maar de treffer van Johan Hove werd afgekeurd, omdat Luciano Valente buitenspel stond. In een duel waarin de kansen niet royaal voor het oprapen lagen viel de winnende treffer in de 78e minuut. Na goed doorzetten van Marvin Peersman schoof de Belg de bal voor het doel waar Schreuders bij de tweede paal van dichtbij het meest attent was. Zijn derde treffer van het seizoen bleek de winnende.

Het was alweer de negende zege in de afgelopen elf duels. Toch is deze indrukwekkende serie onvoldoende om al op een directe promotieplaats te staan. De achterstand op nummer twee Roda bedraagt nog altijd drie punten en de nadelige marge op koploper Willem II is zes punten. Met nog vier speelronden te gaan. Feit is als FC Groningen vier keer wint directe promotie realiteit is.

Bij ieder puntverlies zijn de Groningers direct afhankelijk van de twee concurrenten. Komende zaterdagavond komt SC Cambuur op bezoek in de Euroborg. Een week later volgt het bezoek aan Willem II. Om af te sluiten uit tegen Telstar en thuis tegen Roda JC. De Limburgers spelen verder nog thuis tegen De Graafschap en SC Cambuur en uit tegen Jong Ajax.