FC Groningen begint met ruime zege in oefencampagne; RWE Eemsmond met 13-0 verslagen

FC Groningen is de oefencampagne zaterdagmiddag begonnen met een 13-0 overwinning op het RWE Eemsmond regioteam. Voor ruim 1200 toeschouwers stond de ploeg van trainer Pieter Huistra halverwege al met 8-0 voor. Leandro Bacuna was topscorer met vier treffers. Groningen vervolgt de oefencampagne komende dinsdag in Harkstede alwaar Helmond Sport de tegenstander is.

In de enige wedstrijd van de voorbereiding tegen amateurs ontbraken de internationals Tim Matavz, Thomas Enevoldsen en Tim Sparv. De drie sluiten vanaf deze week aan na eenwat langere vakantie vanwege interland verplichtingen. Dusan Tadic had zich ziek afgemeld. Van de nieuwe aanwinsten speelde Lorenzo Burnet de hele wedstrijd. Johan Kappelhof speelde 45 minuten, evenals Kees Kwakman en Suk Hyun-Jun. Danny Holla opende de score na twaalf minuten spelen uit een strafschop. Daarna werd de voorsprong spel groter. Zo maakte Holla van afstand voor rust nog zijn tweede en verdeelde Bacuna zijn produktie keurig over beide helften. Kwakman bepaalde met een hakje de pauzestand op slag van rust op 8-0.

Acht minuten na de thee tekende Bacuna voor de 9-0, waarna het lang duurde voordat er weer een doelpunt te noteren viel. Pas twaalf minuten voor tijd werd het via Tim Keurntjes 10-0, waarna de de score in de slotfase toch nog opgevoerd werd naar 13-0 via nogmaals Bacuna, Suk en Atilay Batbay, een jongen overgekomen uit de A-junioren. Zo kende Groningen een rustige opening van de voorbereiding. Met nog vijf weken te gaan tot de eerste competitiewedstrijd op 6 augustus in Kerkrade tegen Roda JC komen vanaf nu alleen maar profclubs voorbij in de oefencampagne met als meest aantrekkelijke affiche het duel in de Euroborg op zondag 24 juli tegen Hamburger SV. Voor aanstaande zondag staat, vanwege de late vakanties in het Noorden, de traditionele open dag al op het programma.