Sport

FC Groningen begint met cruciaal weekend aan slotfase competitie

Nog acht wedstrijden voor FC Groningen zijn er te spelen in de Eerste Divisie. Dan is het tijd voor de eindbalans. Groningen is na een indrukwekkende serie inmiddels derde met een rechtstreekse promotieplek voor het grijpen. Een cruciaal paasweekend luidt de slotfase in.


Leestijd: 2 minuten

FC Groningen speelt de komende thuiswedstrijden voor een volle Euroborg
FC Groningen speelt de komende thuiswedstrijden voor een volle Euroborg

Te beginnen in Den Haag tegen de nummer drie ADO Den Haag en paasmaandag in Emmen tegen de plaatselijke FC. Een inhaalwedstrijd om qua gespeelde wedstrijden op gelijke hoogte te komen met de rest van de ploegen. ADO is een directe concurrent die een aantal weken geleden qua punten nog royaal boven Groningen stond. Als FC Groningen wint dan ze het de ploeg uit de Hofstad op vijf punten.

Het geeft aan hoe sterk de ploeg van trainer Dick Lukkien de laatste maanden aan de weg timmert. De laatste nederlaag dateert van 2 februari toen FC Dordrecht aan de Krommedijk met 1-0 te sterk was. Sindsdien won de Trots van het Noorden zes van de laatste zeven competitieduels. Van de laatste achttien wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie verloor FC Groningen slechts eentje.

Vanwege de grote hoeveelheid wedstrijden in korte tijd de afgelopen weken kwam een weekje rust vanwege het interlandweekend niet ongelegen. Nu is het tijd om te knallen weet ook Lukkien. ‘De interlandperiode hebben we kunnen benutten om bij te tanken na een serie van veel en zware wedstrijden. Maandag bij binnenkomst proefde ik direct de juiste energie. We hebben heel veel zin om aan de eindfase van de competitie te beginnen. We hebben direct een mooi en belangrijk weekend voor de boeg.’

Met doelman Hidde Jurjus als twijfelgeval vanwege griepverschijnselen en ook Wouter Prins ontbreekt weer wegens een blessure. In de wetenschap dat ADO de laatste zes wedstrijden niet wist te winnen en slechts drie punten pakte. In Den Haag zullen ze zich realiseren dat een nieuwe nederlaag de kans op directe promotie een stuk kleiner maakt. Groningen kan wat dat betreft de borst natmaken!

In de historie troffen beide ploegen elkaar in de Eerste Divisie slechts twee keer in Den Haag. Op 6 maart 2000 verloor FC Groningen met 2-1 en op 22 mei 1999 zegevierden de Groningers met 2-0 door doelpunten van Sergio Ommel en Joost Broerse. De aftrap in het Cars Jeans Stadion is om 20.00 uur.