FC Groningen begint in mineur; 3-1 verlies en Robben valt snel uit

Het was zondagmiddag een hele koude douche voor iedereen die FC Groningen een warm hart toedraagt. Vanaf het moment dat Arjen Robben op 23 juni zijn rentree aankondigde werd toegewerkt naar zondag 13 september het begin van het seizoen. Robben haalde het, maar viel na een half uurtje al geblesseerd uit. Tot overmaat van ramp leverde de competitiestart ook nog een 3-1 thuisnederlaag op tegen PSV.

Het is vooralsnog onduidelijk wat de exacte kwetsuur is. Het leek spier gerelateerd. Bij één van zijn laatste acties op het middenveld greep de aanvoerder naar zijn linkerbeen. Korte tijd later ging Robben zitten nadat hij met zijn linkerhand het wisselgebaar gemaakt had. Het was direct duidelijk dat Robben niet verder kon. Een dikke tegenvaller voor uiteraard Robben zelf en de ruim 6.000 aanwezige fans.

Robben wachtte het einde van de wedstrijd niet af en ging gedesillusioneerd naar huis. De openingstreffer miste hij sowieso. De Bedumer viel na een half uur uit en in de 33e minuut tekende Cody Gakpo voor de openingstreffer. De ploeg van trainer Danny Buijs knokte voor iedere meter, maar kwam kwalitatief wel te kort tegen de formatie uit Eindhoven.

Bij FC Groningen debuteerde Jørgen Strand Larsen. De Noor deed zijn best, maar viel vooral op door een negatieve rol te spelen bij de 1-2. Hij verloor de bal op het middenveld en het daaropvolgende gevaar werd afgerond door Donyell Malen. Dat gebeurde in de 57e minuut. Vier minuten daarvoor profiteerde de voor Robben ingevallen Tomáš Suslov van een blunder van doelman  Yvon Mvogo.

Ramon Pascal Lundqvist kreeg de beste kansen voor de thuisploeg. Het totaal aantal kansen waren niet talrijk. Toen Malen in de 83 minuut een strafschop miste leek er nog nieuwe hoop te zijn, maar drie minuten voor tijd bepaalde Gakpo met zijn tweede de eindstand op 1-3. Een nederlaag, maar het uitvallen van Robben voelde ongetwijfeld veel zwaarder.