FC doet opnieuw goede zaken in eigen Oosterpark

FC Groningen heeft zondag drie punten gepakt in het duel tegen FC Twente: 2-0. De vorige twee thuisduels tegen Feyenoord en SC Heerenveen werden vlak voor de winterstop ook al in winst omgezet.

Totaan de rust was er nog geen reden om aan te nemen dat één van beide ploegen tot scoren zou komen. De 0-0 stand verdween echter al na drie minuten in de tweede helft van het scorebord. Op aangeven van Allach was het Peter Hoekstra, die met zijn eerste competitietreffer in FC-dienst de score opende.

In de turbulente slotfase kwamen de 11.000 toeschouwers ogen tekort. Bij het ingaan van de vier minuten blessuretijd ging Twente-speler Van de Paar over de schreef, waarop Van Dongen hem richting kleedkamer stuurde. Een minuut later greep Schoenmakers aan de noodrem, door Vennegoor neer te trekken. Een rode kaart bleef hem bespaard. Ondertussen ontstond in het uitvak een ravage doordat de 600 meegereisde supporters met hun gedomonteerde stoeltjes begonnen te gooien.

Arjen Robben trok zich niets van deze opwinding aan en gaf een sublieme voorzet op het hoofd van Hugo, die in de 93e minuut de eindstand op 2-0 bepaalde. In de slotseconden dreigde het duel nog bijna gestaakt te worden, aangezien meer en meer stoeltjes en rondvliegende stukken plastic u ook het speelveld bereikten. De arbiter besloot de misdragingen de laatste minuut gewoon aan te zien en uiteindelijk de wedstrijd ‘normaal’ af te fluiten.

De harde kernen van FC Groningen en FC Twente leven al jaren ‘op voet van oorlog’. Voorafgaand en na afloop van de wedstrijd werden onder beide groepen tientallen arrestaties verricht.