Sport

Eerste minuten Arjen Robben lijken aanstaande

Het lijkt erop dat Arjen Robben aanstaande vrijdag in de oefenwedstrijd tegen PEC Zwolle zijn eerste minuten gaat maken. Dat meldde trainer Danny Buijs in aanloop naar het oefenduel tegen FC Emmen dinsdagavond. Vanaf 18.45 uur wordt op de Oude Meerdijk afgetrapt.


Leestijd: 1 minuut

FC Groningen begint in mineur; 3-1 verlies en Robben valt snel uit
FC Groningen begint in mineur; 3-1 verlies en Robben valt snel uit

Het is het tweede oefenduel in de voorbereiding. Ruim een week geleden werd in de eigen Euroborg met 1-0 gewonnen van Heracles Almelo. In Emmen is nieuweling Patrick Joosten nog niet van de partij. Ko Itakura en de van Willem II overgekomen Damil Dankerlui zitten voor het eerst bij de selectie. Dat geldt nog niet voor Arjen Robben, maar zijn rentree laat niet lang meer op zich wachten.

'Mijn verwachting is dat Arjen vrijdag zijn eerste minuten gaat maken', aldus trainer Buijs. 'Een bewuste keuze. Vorige week heeft in grote delen van de trainingen meegedaan. De afgelopen dag zelfs hele trainingen meegedaan. Bij Arjen kiezen we ervoor om niet twee wedstrijden in vier dagen te spelen.' Zijn voorbereiding verloopt voorspoedig zegt Buijs. 'Als je naar de afgelopen dagen en vorige week kijkt dan mogen we daar dik tevreden over zijn.'

Het duel tegen PEC Zwolle begint vrijdagavond om 19.00 uur.