Sport

Draverijen in Stadspark mogen in 2021 nog even doorgaan

Het doek viel in september. De gemeenteraad van Groningen besloot om na bijna honderd jaar drafsport in het Stadspark er een punt achter te zetten.  Twee maanden later heeft de Koninklijke Harddraverij en Renvereniging (KHRV) toestemming gekregen om in 2021 toch nog weer een aantal koersen te mogen organiseren.


Leestijd: 1 minuut

Draverijen in Stadspark mogen in 2021 nog even doorgaan
Draverijen in Stadspark mogen in 2021 nog even doorgaan

Er mag nog tot 1 juni gekoerst worden. De huur is weliswaar opgezegd, maar er gaat nog lang geen schop in de grond. Er moeten nog allerlei studies en onderzoeken gedaan worden om vast te stellen of het Stadspark als evenementenlocatie financieel haalbaar is. De verwachting is dat nog zeker vier koersdagen gepland kunnen worden. 

Een belangrijke voorwaarde is dat de jurybaan aan de binnenkant niet gebruikt mag worden, omdat deze baan volgens de gemeente niet aan de veiligheidsvoorwaarden voldoet. Dit wordt opgelost door of gebruik te maken van officials langs de baan of de jurywagen aan de buitenkant van de baan mee te laten rijden.

De inzet van de KHRV is om de belangrijkste koers van het jaar, de Sweepstakes, nog een keer te laten verrijden. Deze koers voor driejarige hengsten en merries wordt begin juli georganiseerd. Het doel is om dit te verplaatsen naar juni.