Donar wint laatste wedstrijd van 2000

MPC Donar heeft de laatste wedstrijd van het jaar winnend afgesloten. In Almere won Donar met 80-88.

Twee dagen na de krappe bekeroverwinning tegen Omniworld 2 moest Donar donderdagavond opnieuw aantreden in Sporthal Waterwijk. Nu was de tegenstander Omniworld 1. Na een 20-10 achterstand in het eerste kwart paste Pinas een tactische omzetting toe. Die pakte goed uit, bij rust ging Donar met een voorsprong van vijf punten de kleedkamers in (38-43).

Na de pauze vloeiden de allerlaatste krachten weg uit de Donar-spelers. Zichtbaar aan vakantie toe wist de ploeg toch de overwinning binnen te slepen. In de slotfase hielden Kalpic en Triemstra hun hoofd koel van de vrije-worplijn, waardoor de tiende overwinning van het seizoen kon worden bijgeschreven. Topscorer aan Donar-zijde was Triemstra (20), gevolgd door Kalpic (17) en Waterman (16). Watkins pakte 20 rebounds.

Na een korte vakantie, de komende twee weken, wordt de competitie op 6 januari hervat tegen koploper Amsterdam. Bij winst neemt Donar dan de koppositie weer over.