Donar verrast met knappe zege op Belgische Spirou Basket

Door als team te blijven knokken won Donar de derde wedstrijd in de BNXT-League verrassend met 78-72 van Spirou Basket uit Charleroi. Het gehavende Donar trok het duel in het vierde kwart over de streep en put ongetwijfeld veel vertrouwen uit de geleverde prestatie

Het publiek laat Donar niet in de steek

Met de al langer geblesseerde afwezigen Jordy Kuiper en Sam van Oostrum kon coach Andrej Stimac ook niet beschikken over de zieke John Meeks en de aan de knie geblesseerd geraakte Dakota Quinn. Onder aanvoering van Nick Tomsick, die zijn derde wedstrijd speelde trok Donar onverdroten ten strijde. De vechtlust en hoeveelheid energie zorgde voor onverzettelijkheid, waarbij de thuisploeg in het eerste kwart overigens wel een achterstand moest wegwerken.

Dat lukte uiteindelijk prima. Ook in de wetenschap dat de Belgen reboundend beduidend beter waren met 51 geplukte ballen ten opzichte van 35 voor Donar. Het gaf extra aan met hoeveel energie en drive de Groningers op de vloer van Martiniplaza stonden. Zowel halverwege als na het derde kwart stond het exact gelijk. Waardoor de beslissing in het laatste kwart viel.

Het waren Karolis Babubis, topscorer met 21 punten, en Tomsick die de kar in de laatste tien minuten trokken en Donar langs het favoriete Spirou hielpen. Tot groot enthousiasme van de 3100 aanwezige fans. Donar groeide boven zichzelf uit. Een enorme opsteker in het tot nu toe eerste kleurloze seizoen na de doorstart van vorige zomer. Zo werd een plek in de Golden League met de beste Nederlandse en Belgische ploegen maar ternauwernood veiliggesteld.

Voorlopig staat Donar zevende in de Elite Gold met 20 punten uit drie duels. Vijf minder dan koploper Filou Oostende. Er is dus nog het nodige terrein te winnen. Tweede paasdag speelt Donar in Martiniplaza tegen Oostende. Een nieuwe graadmeter derhalve.