Donar verliest nipt van koploper Leiden

In een matige wedstrijd verloren de basketballers van Donar van ZZ Leiden. Na een 44-32 achterstand bij rust kwam Donar nog dichtbij tegen de koploper maar het eindigde in 70-72. Alweer de vijfde nederlaag in de BNXT-League.

Donar tijdens een eerdere wedstrijd

De oorzaak van het verlies lag voor de rust. Donar speelde onzorgvuldig en maakte in alle facetten van het spel veel fouten. Daardoor kon Leiden eenvoudig overeind blijven en weglopen naar een voorsprong van bijna twintig punten. Bij de gasten was Stan den Elzen de grote plaaggeest door vier van zijn vijf driepunters raak te gooien.

Halverwege was de achterstand iets dragelijker voor Donar, maar bedroeg nog altijd twaalf punten; 32-44. Na de pauze was alles anders. De ploeg van coach Andre Stimac gooide veel meer energie in de wedstrijd en kwam in een alles of niets poging steeds dichterbij. Met nog tien minuten te gaan was het gaatje nog maar vier in Gronings nadeel; 53-57.

De slotfase was beklijvend voor de 2.750 aanwezige fans. Via een driepunter van Karolis Babusis was de achterstand nog maar één punt; 70-71. Leiden benutte vervolgens een vrije worp waarna Donar nog de kans kreeg om langszij te komen. De laatste poging van John Meeks ging er net niet in waardoor Donar ternauwernood een verlenging miste.

John Meeks en Karolis Babusis waren topscorer met 13 punten. Door de nederlaag is Donar gezakt naar de zesde plaats met 13 punten uit negen duels. Vier minder dan koploper Leiden. Komende zondag speelt Donar een bekerwedstrijd. In Maastricht is BC Kimbria de tegenstander.