Sport

Donar timmerde snel selectie in elkaar

Terwijl het tot eind vorige week onduidelijk was of er basketbaltoekomst was voor Donar is achter de schermen al een selectie in elkaar getimmerd. Coach Andrej Stimac traint inmiddels met twaalf spelers, inclusief een aantal buitenlanders


Leestijd: 1 minuut

Het avondje Donar maakt Williams niet meer mee
Het avondje Donar maakt Williams niet meer mee

Rekening houdend met de strafmaatregel om het spelersbudget in het nieuwe seizoen met een derde te korten ten opzichte van 2019. Het vernieuwde Donar maakt in no-time de namen van de selectie bekend. Het was al duidelijk dat Kjeld Zuidema en Daan Hollanders, spelers met een doorlopend contract, zouden blijven. Daar zijn inmiddels Lars Jung, Sam van Oostrum en Jordy Kuiper bijgekomen.

De 18-jarige Jung is geboren en getogen in Groningen. De guard begon op zijn achtste bij Celeritas-Donar Jung doorliep de jeugdopleiding en krijgt de kans om zich op het hoogste niveau te laten zien. De 24-jarige Van Oostrum heeft voor drie seizoenen getekend en komt uit een basketbalfamilie. De afgelopen twee seizoenen speelde Van Oostrum bij de Den Helder Suns.

Na twaalf jaar in het buitenland keert Stadjer Jordy Kuiper terug naar Groningen. De 2.06 meter lange speler is de afgelopen jaren regelmatig in verband gebracht met Donar, maar tot zijn komst kwam het nooit. Tot nu. De afgelopen seizoenen speelde de 28-jarige Kuiper op het tweede niveau in Spanje. ‘Ik heb de afgelopen twaalf jaar een onvergetelijk buitenlands avontuur beleefd. Het voelt echt fantastisch om na al deze mooie hoogtepunten nu ook mijn jongensdroom in vervulling te zien gaan: spelen en knokken voor mijn stad en club. De plek waar het ooit allemaal begon.’

Donar zal voor komende vrijdagavond wanneer in Veendam de eerste oefenwedstrijd op het programma staat de rest van de selectie bekend maken.