sport

08 feb 2018, 08:08

Donar schrijft historie; via 96-72 zege op Mons naar knock-outfase Europe Cup

Donar schrijft historie; via 96-72 zege op Mons naar knock-outfase Europe Cup

Voor het eerst in de geschiedenis van de club hebben de basketballers van Donar zich geplaatst voor de achtste finales van een Europees toernooi. De laatste zestien van de FIBA Europe Cup werd woensdagavond bereikt via een 96-72 overwinning op het Belgische Belfius Mons-Hainaut. Door de zege werd Donar eerste in Groep L.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

MartiniPlaza was uitverkocht en de cohesie tussen de fans en het team op de vloer werkte zeer aanstekelijk. Halverwege was het nog spannend bij een 47-42 stand in het voordeel van de thuisploeg. Echt spannend zou het nooit worden. Na de pauze liet de ploeg van coach Erik Braal zien waarom er historie geschreven is. Donar speelde als team en vocht met elkaar. Het schot van afstand begon te lopen, waardoor in het derde en vierde kwart echt afstand genomen kon worden van Mons. Dit alles gesteund door prima verdedigend werk In de wetenschap dat de uitwedstrijd met 84-65 verloren ging.

In het derde kwart stond Donar slechts 11 punten toe. Ook in het laatste kwart bleef de landskampioen gas geven, waardoor het 96-72 kon worden. Arvin Slagter was topscorer met 23 punten. Brandyn Curry noteerde 22 punten. De Amerikaan Bradford Burgess maakte zijn debuut en maakte 4 punten. Komende dinsdag speelt Donar wederom thuis. Dan in het bekertoernooi tegen Landstede Basketbal uit Zwolle.