Donar revancheert zich met spetterende zege in Leeuwarden

Na de 72-69 thuisnederlaag in de eerste kwartfinale stond Donar in de return met de rug tegen de muur tegen Aris Leeuwarden. Een nederlaag zou uitschakeling voor de strijd om de landstitel betekend hebben. Het gebeurde niet. Donar revancheerde zich met verve en won met 99-62. De beslissende derde wedstrijd volgt zaterdagavond om 20.00 uur in MartiniPlaza.

Bestuur Donar op zoek naar nieuwe coach na ontslag Otten

Alles was dinsdag ontbrak had de ploeg van coach Matthew Otten in sporthal Het Kalverdijkje wel. Passie, strijd en energie zorgden ervoor dat de wedstrijd feitelijk al na het eerste kwart beslist was. Donar wervelde in de eerste tien minuten naar een 33-13 voorsprong. Daarmee was de toon gezet en gaf het Donar de boost die ze nodig hadden om in de hal waar het echt wel kan spoken niet in de problemen te komen.

Een voordeel was de rentree van Henry Caruso. Caruso was geblesseerd, maar wel één van de beste spelers dit seizoen. Na 33-13 volgde een tweede kwart met de even duidelijke score; 27-7. Zo stond Donar halverwege met maar liefst 60-20 voor en was de tweede helft verworden tot een formaliteit. Een kwestie van uitspelen. Zo was de eerste klap weer eens een daalder waard.

Met liefst zeven spelers in de dubbele cijfers was duidelijk dat Donar als team prima uit de verf kwam. Iets wat nodig is om in de kampioensrace ver te kunnen komen. De talenten Sheyi Adetunji en Kjeld Zuidema kregen in het laatste kwart speeltijd als een soort teken van de overmacht.  Marquis Adison was topscorer met 15 punten. Caruso was goed voor 14 punten.

De winnaar van het beslissende derde duel stuit in de halve finale op Heroes Den Bosch.