Sport

Donar op 2-0 in play-off finale; na moeizame 78-71 zege in Leiden

Donar is nog steeds op weg naar een clean sweep in de finale om de landstitel. In de best-of-seven serie werd donderdagavond de eerste uitwedstrijd gewonnen. Na de verpletterende 105-66 in de eerste wedstrijd tegen ZZ Leiden ging het in de Vijf Meihal in Leiden een stuk moeizamer. Na een stroef begin werd uiteindelijk met 78-71 gewonnen. Finale 3 is zaterdagavond in MartiniPlaza.


Leestijd: 1 minuut

Erik Braal vertrekt na vijf jaar bij Donar
Erik Braal vertrekt na vijf jaar bij Donar

De spelers van Donar kwamen totaal niet op gang. Het snelle spel, waar de Groningers om geroemd worden, kwam voor de pauze totaal niet uit de verf. Coach Erik Braal was dan ook totaal niet tevreden en moest meerdere keren verbaal flink aan de bak om zijn team in de goede stand te krijgen.  Bij rust stond de thuisploeg met 42-33 voor en leek het af te koersen op een 1-1 stand in de finale. Vanaf kwart drie stond het echte Donar weer op. Net als dinsdag deed de fastbreak weer vernietigend werk. Dat bracht Donar op voorsprong. Vijf punten op rij van Brandyn Curry zorgden voor een 55-50 voorsprong. Het derde kwart werd met 25-8 gewonnen. De slechts acht punten voor Donar gaf aan dat de gasten verdedigend beduidend beter speelden dan voor de pauze.

Het werd zelfs 63-51 in het laatste kwart en leek er geen vuiltje meer aan de lucht, maar Leiden richtte zich voor de tweeduizend eigen fans nog één keer op en kwam terug tot 67-60. Donar bleef koel in de slotfase en trok na een lastig begin de zege over de streep. Als Donar komende zaterdag op 3-0 komt kan dinsdagavond in Leiden eventueel de zevende kampioensvlag in de historie van de club gehesen worden. Jason Dourisseau en Brandyn Curry waren met 14 punten topscorer.