sport

16 nov 2017, 08:08

Donar neemt eerste horde richting Europees vervolg; Bosna met 94-56 Plaza uitgeschoten

Donar neemt eerste horde richting Europees vervolg; Bosna met 94-56 Plaza uitgeschoten

Het was voor basketballers genieten woensdagavond in MartiniPlaza. In Poule A van de FIBA Europe Cup speelde Donar de voorlaatste thuiswedstrijd. Bosna uit Sarajevo werd met maar liefst 94-56 verslagen. In de collectiviteit sprong Evan Bruinsma eruit. De Amerikaan maakte 34 punten.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Met deze verpletterende zege nam Donar de eerste hindernis om plaatsing voor de tweede poulefase af te dwingen. Op 6 december volgt de laatste thuiswedstrijd tegen Antwerp Giants. Ook dit duel moet gewonnen worden.  De bijna drieduizend toeschouwers zagen een fel uit de startblokken schietende thuisploeg. Na de eerste tien minuten stond er 23-8 op het scorebord. Daarmee was de toon voor de rest van de wedstrijd gezet. Het tweede kwart was de slechtste van de vier. De gasten uit Bosnië konden terugkomen tot 37-28 halverwege.

Na de pauze ging de turbo aan bij de ploeg van coach Erik Braal. Getuige de kwartstanden 30-10 en 27-18. De gasten kregen geen schijn van kans. Onder aanvoering van Bruinsma, die verreweg zijn beste wedstrijd speelde voor de Groningers tot nu toe.  De poulefase had tot nu toe uitgewezen dat Bosna de zwakste broeder in de poule was en dat bleek dus ook. Donar verdedigde sterk, waardoor de druk op de aanval minder aanwezig was. Dat betaalde zich meer dan uit. Bruinsma was topschutter met 34 punten.  Brandyn Curry noteerde 17 punten.