Donar naar halve finale om landskampioenschap

Na een ruime 105-79 overwinning op Den Helder Suns hebben de basketballers van Donar zich geplaatst voor de halve finale van de play-offs om de landstitel. De heenwedstrijd won Donar met 83-75, waardoor ze best-of-three serie met 2-0 wonnen. Heroes Den Bosch is in de halve finale de volgende te nemen horde.

Speciaal voor creatieve ZZP-ers: Donar Business Club Jump & Dunk

Daarmee is Donar twee wedstrijden verwijderd van de finale. Ook de halve finale wordt beslist in maximaal drie wedstrijden, waarbij de ploeg van coach Pete Miller geen thuisvoordeel heeft. In duel twee tegen Den Helder stond de thuisploeg vanaf het begin aan de goede kant van de score. Tot de pauze ging het nog redelijk gelijk op, getuige een 38-33 ruststand. Na de thee ging de gaskraan vol open bij Donar en werd de winst in het derde kwart veiliggesteld.

Met name van afstand was Donar dodelijk trefzeker. Den Helder oogde moe en kon niet mee op het moment dat het moest gebeuren. Jarred Ogungbemi-Jackson was de grote aanjager. De Amerikaan maakte voor rust al veertien punten en scoorde na de pauze rustig verder. Ook Leon Williams noteerde een aantal driepunters. De voorsprong liep zo snel op naar meer dan twintig punten. Alle reden om de jonkies Kjeld Zuidema en Sheyi Adetunji speeltijd te geven en dat deden ze met verve middels een aantal scores.

Zo eindigde de wedstrijd bij 105-79. Ogungbemi-Jackson was topscorer met 24 punten. De halve finale begint zaterdagavond met een uitduel in de Maaspoort in Den Bosch. De tweede wedstrijd is dinsdagavond 18 mei.