sport

06 dec 2017, 08:08

Donar moet winnen om Europees verder te gaan; Lycurgus actief in Duitsland

Donar moet winnen om Europees verder te gaan; Lycurgus actief in Duitsland

Het is een belangrijke dag voor de Groninger topclubs Donar en Abiant Lycurgus. De beide landskampioenen spelen Europese wedstrijden. Donar speelt in een uitverkocht MartiniPlaza in de FIBA Europe Cup tegen Antwerp Giants de beslissende wedstrijd in Poule A. Lycurgus gaat in de CEV-Cup op jacht naar een plek bij de laatste zestien. Dat moet gebeuren tegen het Duitse SWD Powervolleys Düren.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De opdracht voor Donar is heel duidelijk; winnen. Bij verlies is het Europese avontuur voor dit seizoen voorbij. Op 1 november verloor Donar de uitwedstrijd in Antwerpen met één punt verschil. Winstkansen zijn daarom meer dan aanwezig. De ploeg van coach Erik Braal is de week van de waarheid goed begonnen. Zondag werd in de Dutch Basketball League New Heroes Den Bosch met 85-65 verslagen. Donar lijkt derhalve klaar voor de clash met de Belgen. Als Donar er in slaagt om te winnen volgen sowieso nog zes extra Europese wedstrijden. De volgende fase bereiken zou goed zijn voor het door ontwikkelen van de ploeg. De tip-off is om 19.30 uur.

Een half uur eerder begint Lycurgus aan het avontuur in de CEV-Cup. Het één na hoogste niveau in Europa. Na de uitschakeling tegen Maaseik in de voorronde van de Champions League is nu Düren de tegenstander. De Duitse opponent staat momenteel vierde in de Bundesliga met 12 punten uit zeven wedstrijden. Negen punten minder dan koploper Friedrichshafen. Düren werd drie keer vice-kampioen en haalde vier keer de bekerfinale. Vorig seizoen eindigde Düren als vierde en werd in de halve finale om de landstitel uitgeschakeld door de latere kampioen Friedrichshafen. Afgelopen weekend werd in eigen hal met 3-2 gewonnen van Buhl, de nummer vijf van de ranglijst. Een zeer ervaren ploeg waarover coach Arjan Taaij gezegd heeft dat Lycurgus op topniveau moet spelen om kansen te hebben.