Sport

Donar is één zege verwijderd van Europese historie

Donar staat op de drempel van de groepsfase van de Champions League. Op Cyprus werken de Groningers er hard aan om historie te schrijven. Donar plaatste zich nog nooit voor de groepsfase. Na de verrassende 88-53 zege op Dnipro uit de Oekraïne volstaat donderdag een zege op Keravnos.


Leestijd: 1 minuut

Speciaal voor creatieve ZZP-ers: Donar Business Club Jump & Dunk
Speciaal voor creatieve ZZP-ers: Donar Business Club Jump & Dunk

De Cyprioten versloegen het Griekse Iraklis na verlenging met 96-94. Beide ploegen treffen elkaar donderdag om 19.00 uur. Vanwege corona wordt op diverse plekken in Europa de voorronde in toernooivorm gespeeld. Daardoor wordt niet in een dubbele confrontatie gespeeld, maar is het direct in het eerste duel beslissend. Dat pakte voor de ploeg van coach Ivan Rudez voortreffelijk uit.

Op voorhand was Dnipro de grote favoriet, maar in de praktijk bleek daar weinig van. Donar zette vanaf het begin de toon en gaf dat niet meer uit handen. Na het eerste kwart stond een 26-16 voorsprong op het scorebord en een sterk tweede kwart besliste feitelijk de wedstrijd. Vanaf 28-17 liep de voorsprong uit naar 41-19. Met snel en bewegelijk spel stond het halverwege al 53-26.

De driepunters vielen zeker voor de pauze gemakkelijk. Na de rust was het een kwestie van uitspelen om deze sterke prestatie als team over de streep te trekken. DaVonté Lacy was met 19 punten topscorer.