Donar hervat na coronastilte met 87-81 zege

Na een periode van ruim twee weken niet gespeeld te hebben vanwege coronabeperkingen en daardoor gemaakte keuzes heeft Donar de competitie zondag hervat met een 87-81 zege in Bemmel op Yoast United. De nieuwelingen Jimmy Gavin en Donte Thomas maakten hun eerste minuten.

Speciaal voor creatieve ZZP-ers: Donar Business Club Jump & Dunk

De punten waren ook broodnodig, want Donar stond voorafgaand aan de wedstrijd voorlaatste in de BNTX-League. Met de opmerking dat de ploeg van coach Matthew Otten drie wedstrijden achterloopt op de meeste andere ploegen in de competitie. De gasten schoten goed uit de startblokken en stonden halverwege 46-33 voor. Dit gebeurde zonder Thomas Koenis en Austin Luke. Beiden zijn geblesseerd. Luke ontbreekt al langere tijd.

De nieuwelingen Gavin en Thomas deden voor het eerst mee. Met name Gavin zette met vijftien punten direct zijn handtekening onder de wedstrijd. In het derde kwart hield Donar ook de overhand, maar in de laatste tien minuten werd het toch nog spannend. Een voorsprong van bijna twintig punten kwam in gevaar. Veel missers leiden een revival van de thuisploeg in. Yoast United kwam terug tot 70-75, maar verder kwam het niet.

Donar trok het duel met 87-81 over de streep en kon twee broodnodige punten bijschrijven. Amanze Egekeze was met 21 punten topscorer. Donar begint nu aan een reeks van zeven thuiswedstrijden in een maand tijd. Te beginnen komende woensdag in MartiniPlaza tegen BAL uit Weert