Donar hervat met kansloze nederlaag in Leiden

Na een interlandperiode heeft Donar de competitie donderdagavond hervat met een vrij kansloze 84-68 nederlaag op bezoek bij ZZ Leiden. De derde nederlaag dit seizoen in de BNXT-League voor de Groningers die zesde staan met 11 punten uit zeven duels.

Het publiek laat Donar niet in de steek

Coach Andrej Stimac kon beschikken over aanwinst Viktor Gaddefors. De 30-jarige Zweed is de vervanger van Artjoms Butjankovs, die gaande het seizoen kwam. Maar de Let liet zijn contract ontbinden toen bleek dat Donar in de Europese FIBE Cup geen rol van betekenis ging spelen. Het begin van de wedstrijd was duidelijk voor de thuisclub. Het ontbrak Donar aan scherpte en toen in het tweede kwart de tussenscore 30-15 op het bord stond was de toon al gezet.

Halverwege was de schade enigszins hersteld; 43-36. Direct na de rust kende de bekerwinnaar de beste fase van de wedstrijd. Het was een tijdje buigen of barsten. Donar kreeg genoeg kansen, maar benutte ze onvoldoende. Dat gaf Leiden de kans om zich te herstellen en weer gas te geven. Dat leidde met nog tien minuten te gaan tot een 65-49 achterstand. Het verschil werd in kwart vier nog groter. De achterstand liep op naar meer dan twintig punten.

Donar kon in de laatste tien minuten profiteren van minder scherpte bij Leiden, waardoor het eindigde bij 84-68. Clay Mounce en Leon Williams waren topscorer met ieder dertien punten. Donar begint nu aan een reeks van vier uitduels. Te beginnen komende zondag in Den Bosch tegen koploper Heroes.